Minecraftissa voit monessa paikassa käyttää värikoodeja. Värikoodeja voi käyttää esim. MOTD-teksteissä ja Essentials-lisäosan avulla chatissa ja kylteissä.

MOTD-tekstiä lisäteessäsi server.properties-tiedostossa, voit käyttää §-koodin värikoodeja tekstin muotoiluun.

Saat & -merkin useimmilla näppäimistöillä painamalla shift + 6 (tai suomeksi vaihto + 6 ). § -merkin taas saat useimmilla näppäimistöillä - no painamalla itse merkkiä.

Värikoodit ja niiden arvot

Lihavointi, kallistaminen, yliviivaaminen yms.

Voit yhdistellä koodeja eri lailla, sadaksesi eri tuloksia
§nMinecraft Formatting§r

§00 §11 §22 §33
§44 §55 §66 §77
§88 §99 §aa §bb
§cc §dd §ee §ff

§rk §kMinecraft
§rl §lMinecraft
§rm §mMinecraft
§rn §nMinecraft
§ro §oMinecraft
§rr §rMinecraft

Esimerkki Minecraftin wikistä: https://minecraft.fandom.com/wiki/Formatting_codes