Plugineiden, eli palvelimen lisäosien asentaminen Minecraft-palvelimelle on todella helppoa. Etsi vain sopiva plugin, ja lataa se palvelimellesi.

Plugineita löydät esimerkiksi SpigotMC:n verkkosivuilta (https://www.spigotmc.org/resources/) ja Bukkit Plugins-sivustolta (https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins). Joitakin plugineita, joita ei edellä mainituilta sivuilta löydy, saattaa löytyä PaperMC:n sivuilta (https://papermc.io/forums/c/plugin-releases).

Lataa haluamasi plugin jostakin edellä mainitusta lähteestä omalle tietokoneellesi
Avaa palvelimesi Gamepanel-hallintapaneeli (https://gamepanel.fi/)
Avaa "My Servers" » (palvelimesi nimi) » "Management" » "File Management"
Avaa kansio "plugins"
Klikkaa vasemmasta palkista "Upload"
Valitse ladattava plugin tietokoneeltasi ja lataa tiedosto

Kun olet ladannut pluginin palvelimellesi, uudelleenkäynnistä palvelimesi ja pluginisi pitäisi toimia. Huomioithan kuitenkin, että jotkin pluginit vaaitvat toisen pluginin toimiakseen.

Muutamia suosittuja plugineita:​
WORLDEDIT - Muokkaa maailmaa voimakkailla, monipuolisilla työkaluilla ja hämmästytä ystäväsi suurilla rakennelmilla
WORLDGUARD - Suojaa palvelimen päärakennukset, suojaa pelaajille alueita, tee PvP-alueita ja paljon muuta!
GRIEFPREVENTION - Anna pelaajille mahdollisuus suojata itse alueensa ja ota ylläpidon hommat rennommin!
MODERN LWC - Anna pelaajien suojata arkut, uunit ja ovet!
ESSENTIALSX - Essentials tuo yleisimmät ja selkeimmät peliin, esimerkiksi /spawn, /back, /tpa, /msg, värikyltit ja paljon muuta!
LUCKPERMS - Tee käyttäjäryhmiä, anna oikeuksia tiettyihin komentoihin ja muokkaa oikeuksia selaimella
MULTIVERSE CORE - Luo maailmoja, säädä niiden asetuksia ja teleporttaa niihin!
ADVANCED PORTALS - Tee portaaleita eri maailmoihin ja jopa palvelimiin, jos käytät BungeeCordia/Watefallia!
PERWORLDINVENTORY - Eristä eri maailmojen tavaraluettelot, inventoryt!
COREPROTECT - Rollbackaa, eli palaa ajassa taakse päin tietyillä alueilla!

Pluginilistan tarjoaa Bittivirran ylläpitämä Minecraft-keskustelufoorumi Minespeak: https://minespeak.fi/