Oxidemod -käyttöoikeuksien hallinta​
Tässä artikkelissa ohjeistetaan palvelimen pelaajien käyttöoikeuksien muuttamista.

Sinulla tulee olla Oxidemod -lisäosa asennettuna, jotta pystyt hallinnoimaan käyttöoikeuksia.
Tutustu Oxidemod -lisäosan asennukseen täältä: https://palsta.speek.fi/threads/oxidemod-lisaeosan-asennus.8/

Käyttöoikeudet​
Käyttöoikeuksilla palvelimen omistaja pystyy sallimaan pelaajille etuuksia, joita heillä ei välttämättä vakiona olisi.
Käyttöoikeuksien antaminen pelaajille on yksinkertaista. Pystyt antamaan tietyn oikeuden tietylle pelaajalle, tai pystyt luomaan ryhmiä joilla on jo valmiina tietyt oikeudet.

Jos käyttöoikeuksia annettaessa tulee ongelmia, tarkista että onko Oxidemod varmasti asennettuna sekä oletko jo asentanut tarvittavan lisäosan. Ohjeet lisäosien asentamiseen täältä: https://palsta.speek.fi/threads/oxidemod-lisaeosan-asennus.8/.

Käyttöoikeuksia muokattaessa palvelimelta käsin (F1) sinulla täytyy olla palvelimelle ylläpito-oikeudet. Kaikki komennot toimivat yhtä hyvin myös gamepanelissa. Suosittelemme käyttämään pelaajan steamID64:tä pelaajan nimen sijaan, näet sen muunmuassa gamepanelista kun tavoiteltu pelaaja yhdistää palvelimelle.

Käyttöoikeuden antaminen yksittäiselle pelaajalle​
Korvaa käyttäjänimi "PELAAJA" tavoitellun pelaajan nimellä sekä käyttäen lisäosan oikeaa käyttöoikeusmuuttujaa "lisäosa.use" sijaan! Lisäosat saattavat tukea "jokerioikeuksia" (lisäosa.*) antaen kaikkiin komentoihin oikeudet.

Lisää oikeus pelaajalle - oxide.grant user PELAAJA lisäosa.use
Poista oikeus pelaajalta - oxide.revoke user PELAAJA lisäosa.use
Tarkista pelaajan oikeudet - oxide.show user PELAAJA

Käyttöoikeusryhmien luonti ja hallinnointi​
Korvaa ryhmän nimi "RYHMÄ" halutulla ryhmän nimellä.

Luo ryhmä - oxide.group add RYHMÄ
Poista ryhmä - oxide.group remove RYHMÄ
Näytä kaikki ryhmät - oxide.show groups

Jäsenien lisääminen ryhmiin​
Korvaa ryhmän nimi "RYHMÄ" halutulla ryhmän nimellä. Korvaa nimi "PELAAJA" halutun pelaajan nimellä.

Näytä kaikki ryhmän jäsenet - oxide.show group RYHMÄ
Lisää käyttäjä ryhmään - oxide.usergroup add PELAAJA RYHMÄ
Poista käyttäjä ryhmästä - oxide.usergroup remove PELAAJA RYHMÄ

Oikeuksien antaminen ryhmille​
Korvaa ryhmän nimi "RYHMÄ" halutulla ryhmän nimellä. Käytäthän lisäosan oikeaa käyttöoikeusmuuttujaa "lisäosa.use" sijaan! Lisäosat saattavat tukea "jokerioikeuksia" (lisäosa.*) antaen kaikkiin komentoihin oikeudet.

Lisää oikeus ryhmälle - oxide.grant group RYHMÄ lisäosa.use
Poista oikeus ryhmältä - oxide.revoke group RYHMÄ lisäosa.use
Lisää ryhmälle "parent -ryhmä" - oxide.group parent RYHMÄ default

Muita komentoja​
Käytäthän lisäosan oikeaa käyttöoikeusmuuttujaa "lisäosa.use" sijaan!

Selvitä kaikki käyttäjät ja ryhmät joilla on tietty oikeus - oxide.show perm lisäosa.use